4/4/08

Οι νέες ταινίες!

Μπορεί για εμάς η εβδομάδα να αρχίζει Δευτέρα, αλλά στη σφαίρα του σινεμά ξεκινάει από την Πέμπτη! Ιδού οι νέες ταινίες που αρχίζουν να προβάλλονται από 3 Απριλίου στις ελληνικές αίθουσες:

THE BLACK BALLOON (Το Μαύρο Μπαλόνι)


Ο Τόμας (Rhys Wakefield) είναι ένας νεαρός που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο σπίτι στο οποίο μετακόμισε με την οικογένειά του, καθώς και στο νέο σχολικό περιβάλλον. Η μητέρα του μένει και πάλι έγγυος, κι αναλαμβάνει την ευθύνη να προσέχει τον αυτιστικό αδερφό του Τσάρλυ (Luke Ford) για να την βοηθήσει.
IMDB (Internet Movie Database): 8.2/10

SUPERHERO MOVIE


Στην λογική του Scary Movie και του Date Movie και με φρέσκια ακόμη στις αίθουσες την παρωδια των 300, Meet the Spartans, τo Superhero Movie με τη σειρά του σατιρίζει τους super ήρωες, απο τον Batman μέχρι τους Fanstastic Four.
IMDB: 4.4/10

IN BRUGES (Αποστολή στην Μπριτζ)


Δυο εκτελεστές, ο Harry (Ralph Fiennes) και ο Ray (Colin Farrell), μετά από μια δύσκολη κι επικίνδυνη αποστολή στο Λονδίνο, βρίσκονται στην Μπριτζ του Βελγίου και μέσα από την καθημερινότητα και τα έθιμα της πόλης, αναθεωρούν τις απόψεις τους για την ζωή και το θάνατο.
IMDB: 8.3/10

MY BROTHER IS AN ONLY CHILD (Ο Γιος Μου Είναι Μοναχοπαίδι)


Ιταλική ταινία με πρωταγωνιστή τον Accio, ο οποίος αποφασίζει να εγκαταλείψει την μαθητεία του ως μοναχός κι επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του που είναι απογοητευμένοι από την απόφαση του αυτή. Οι καυγάδες με τον μεγάλο του κομμουνιστή αδερφό και η οπτική του απέναντι στα πράγματα τον οδηγεί στο να εμπλακεί με το φασιστικό κόμμα.
IMDB: 7.2/10
AMG (All Movie guide): 8/10

THE KITE RUNNER (Χαρταετοί Πάνω Απ'την Πόλη)


Ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στην Καλιφόρνια, ο Αμίρ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη στο Αφγανιστάν για να βοηθήσει τον παιδικό και κολλητό του φίλο Χασάν που έχει προβλήματα με τον γιο του. Από τον σκηνοθέτη του εξαιρετικού Finding Neverland, Mac Forster, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Khaled Hosseini.
IMDB: 7.9/10
AMG: 7/10

ΕΠΙΣΗΣ...
Δύο ελληνικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Βασίλη Δούβλη και VALSE SENTIMENTALE της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, καθώς και η Ιρανική BUDDHA COLLAPSED OUT OF SHAME (Ο Βούδας Λιποθύμησε Από Ντροπή). Τέλος, θα προβληθεί και το βραβευμένο γερμανικό ντοκυμαντέρ THE BIG SELLOUT (Το Μεγάλο Ξεπούλημα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: