27/3/08

Τι θα φάμε σήμερα?

Είστε άχρηστοι στο μαγείρεμα?
Ακούτε συνταγές και πετάτε σπυράκια?
Ονειρέυεστε να είχατε την χάρη και την μαγείρικη δυνότητα του Ηλία
Μαμαλάκη?
Είναι το φόρτε σας το τηγανητό αυγό? (και πάλι βγαίνει άνοστο?)
Καλώς ήρθατε στο κατάλληλο μέρος.
Σε αυτήν εδώ την στήλη θα μάθετε μικρά μυστικά για να εξοικιωθείτε με
τον δύσκολο κόσμο της κουζίνας.Και μην βλέπω ξινισμένα μούτρα.Όλοι
μπορούμενα γίνουμε λίγο καλύτεροι στο μαγείρεμα αρκεί να βάλετε λίγη
προσπάθεια.Εξάλλου,πάντα χρειάζεται η ικανότητα του να μπορεί
κάποιος να θρέφει τον εαυτό του.

Η πρώτη συνταγή ειναι ευκολάκι.
Fake "Cheesecake"
Υλικά
Μπισκότα Digestive
Μαρμελάδα της επιλογής σας
Γιαούρτι πλήρες
Ζάχαρη
Αμύγδαλο φιλέ
Σιρόπι σοκολάτας (΄Η ότι άλλη γεύση επιθυμείτε)

Εκτέλεση (κυριολεκτική)
Τοποθετείστε σε μπολάκια απο ένα μπισκότο digestive.Περιχύστε με
τηνμαρμελάδα.Χτυπήστε στην μέγιστη ταχύτητα του μίξερ το γιαούρτι
με την ζάχαρη για 5 λεπτά.2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κάθε
200 γραμμάρια γιαούρτι.Μοιράστε το σε κάθε μπολάκι ισοποσός.
Πασπαλίστε με αμύγδαλο και με το σιρόπι.

Δύσκολο?Οχι.
Γευστικό?Ω ναι!
Χρονοβόρο?Όσος χρόνος χρειάζεται για να φτιάξετε εναν ελληνικό
καφέ ο οποιος θα συνοδεύσει αυτή την πρώτη σας προσπάθεια.
Άντε...και σιγά σιγά θα είστε έτοιμοι να καταφέρετε και την
αυθεντική Ρεμπεσκο-συνταγή για Cheesecake.

*Εκτ0ρας και musicbug...για να βλέπω τα μίξερ έτοιμα*

1 σχόλιο:

Αρκούρης είπε...

ξαφνικά, θέλω πολύ κάτι γλυκό. Πότε θα μου το μαγειρέψεις γιατί δεν προλαβαίνω? ;)