2/4/08

Νέα άξια προσοχής

Η Google ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό τις τάσεις και αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου! Η συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες χρήστες φαίνεται να ψάχνουν στη μηχανή αναζήτησης για ξενοδοχεία, τηλεφωνικό κατάλογο, ΕMY, λαϊκό λαχείο, δρομολόγια πλοίων, ΑΣΕΠ, diorismos, Εθνικό Τυπογραφείο, καιρό και για ΚΕΠ.








H Microsoft έκανε την προτασής της, στη Yahoo!!!
Της πρόσφερε λοιπόν πάνω απο 44 δις δολάρια για να αποκτήσει τον έλεγχο αυτής, με στόχο τον ανταγωνισμό της Google!
H Yahoo όμως απάντησε αρνητικά σε αυτή την πρόταση και έτσι τα πράγματα παραμένουν όπως έχουν!!!








Η γνωστή σε όλους IP διεύθυνση, πρέπει να θεωρείται προσωπικό δεδομένο!!
Σε αυτή την απόφαση προχώρησε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό διότι επιθυμεί η επιτροπή να μην μπορούν οι μηχανές αναζήτησης (Google, Microsoft Live, Yahoo) να γνωρίζουν τους χρήστες , μέσω της IP τους! Τώρα αυτό που μένει είναι να περάσει η συγκεκριμένη οδηγία στις εθνικές νομοθεσίες!!

2 σχόλια:

apos είπε...

Χε, χε. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εμείς οι Έλληνες στο google ψάχνουμε τι καιρό κάνει, για να πάρουμε κανα πλοίο να την κάνουμε. Ή κοιτάμε μήπως μας έκατσε κανά λαχείο, αλλιώς να ψάξουμε καμιά θέση στο δημόσιο να διοριστούμε.

Erisadesu είπε...

ναι κάπως έτσι λολ

εγώ άκουσα οτι η yahoo θα συνεργαστεί με την google, Και ότι η google πλέον δίνει άνετα τους ιδιοκτήτες των blogs σε όποιον κρατικό μηχανισμό της τα ζητήσει. κωλοεταιρεία είναι
(να δεις που θα μου σβήσουν αυτό το σχόλιο )